Jelle Boerema in gesprek met staatsecretaris Visser

 

Jelle Boerema in gesprek met staatsecretaris Visser

 

Deze week sprak wethouder Jelle Boerema van Kollumerland c.a. op het ministerie van Defensie met staatsecretaris Barbara Visser. De staatsecretaris was nieuwsgierig naar de bijzondere combinatie wethouder en beroepsmilitair en hoe deze twee banen te combineren zijn. Een bevestiging voor haar welke mooie kansen defensie biedt en wat een aantrekkelijke werkgever defensie is. Bovendien laat Jelle zien dat militairen staan voor hun mensen en hun doorzettingsvermogen en gedrevenheid uitstekend kunnen inzetten in de maatschappij. ‘Ik ben trots op Jelle dat hij zijn werk als militair combineert met het wethouderschap en laat zien dat hij doorgaat waar anderen stoppen’, aldus de staatssecretaris.

 

Wat ook niet onbesproken is gebleven tijdens het gesprek is de regio Noordoost-Fryslân en de regiodeal. Niet de portefeuille van de staatsecretaris maar ze was wel erg geïnteresseerd in de regio. Wat haar bijzonder aansprak was de samenwerking tussen de zes Noordoost Friese gemeenten en de aansprekende resultaten die dit heeft opgeleverd. Zoals de Centrale As, Kansen in Kernen, Kollum Watersportdorp en stationsgebied Buitenpost. Hierin zag ze ook de overeenkomsten met Defensie, in samenwerking bereik je het beste rendement.

 

Jelle benoemde de Regiodeal als ultieme kans voor Noord Oost Friesland. Hierin is een prominente plaats voor de bouw- metaal- en agrarische sector. Dit geeft de kans om nog meer welvaart te brengen voor de regio en zich te ontwikkelen tot een dynamische plattelandsregio Noord Oost Friesland vol zelfvertrouwen die de bescheidenheid van zich heeft afgeschud!